De mooiste geboortekaartjes voor de kleinste wondertjes!
Contact

Informatie Geboortekaartjes

Proefkaartje

Wanneer je op een geboortekaartje klikt zie je 2 mint kleurige knoppen. 'Bestel' en 'Vraag een proefje aan'. Als je op 'Vraag een proefje aan' klikt kom je automatisch in het aanvraagformulier voor een gratis proefkaartje. Zorg ervoor dat je de juiste gegevens invoert, dan krijgt je het proefje thuis gestuurd.

Je kunt zoveel papieren proefjes aanvragen als je wilt.
Het 1e papieren proefdrukje is gratis. Voor elk volgend proefkaartje betaal je €5,-.

Per te verwachten kindje kun je slechts 1 gratis proefje aanvragen!!


TIP: Een andere mogelijkheid om een indruk te krijgen van 2 kaartjes is door de buiten/binnenzijde van kaartje 1 op de ene zijde en de buiten/binnenzijde van kaartje 2 op de andere zijde te laten drukken. Zo krijg je een indruk van 2 kaartjes, op 1 proefje en zo blijft het gratis.
In het lege veld van het aanvraagformulier kun je aangeven welke 2 proefjes u op 1 kaartje wenst te ontvangen.

Bestellen

Je kunt op het geboortekaartje klikken die je graag wilt bestellen. Vervolgens zie je naast de uitvergrootte afbeelding van de kaart de knop 'Bestel' staan. Als je hier op klikt kom je uit in het bestelformulier en de rest volgt vanzelf.

Als je de kaartjes reeds hebt betaald maar toch af wilt zien van de bestelling, brengen wij €30,- in rekening. (Dit is voor het reeds opgemaakte ontwerp van uw kaartje, de administratiekosten en bankkosten) De rest van het betaalde bedrag krijg je retour.

Is je kindje stil geboren? Dan krijg je uietaard het volldige bedrag terug.

De enveloppen en evt. accessoires ontvang je tegelijk met de geboortekaartjes. Als je deze eerder wilt ontvangen kun je dit aangeven in het bestelformulier. De meerprijs hiervoor bedraagt €10,-.

De meeste mensen bestellen de geboortekaartjes 2/3 maanden van te voren. Ben je eerder, of later dan is dat uiteraard geen probleem!

 

Is je kindje al geboren en wil je graag geboortekaartjes bij ons bestellen? Wij doen extra ons best voor je! We maken het kaartje direct voor je op met de juiste gegevens van geboortedatum e.d. Zodra we je goedkeuring op het kaartje hebben en de betaling hebben ontvangen, laten we de geboortekaartjes drukken.

De volgende werkdag kun je de kaartjes dan in huis verwachten. De enveloppen krijg je diezelfde dag in een ander pakketje thuis gestuurd.

 

Bestellen vanuit het buitenland

Woon je in het buitenland en wil je graag geboortekaartjes bij ons bestellen? Dat kan, wij verzenden wereldwijd. Je betaalt geen verzendkosten, deze zijn gratis!

Wil je een aantal kaartjes door ons laten verzenden aan geadresseerden in Nederland en mag de rest als 1 pakket naar je eigen adres in het buitenland? Wij doen dit graag voor je! Mail ons voor meer informatie en prijzen.

Papiersoorten

Wij kunnen onze geboortekaartjes laten drukken op 4 soorten papier: mat, mat gebobbeld, parelmoer en hoogglans.

 • MAT is wit mat kartonpapier en voelt zacht. (400 grams m2)
 • MAT GEBOBBELD is mat papier met een structuurtje er in, voelt licht gebobbeld aan en heeft een chique en luxe uitstraling. (260 grams m2) Aanrader!
 • PARELMOER is met een shimmering in het papier. Het is mat en voelt heel zacht en glad aan. (350 grams m2)
 • HOOGGLANS is stevig en extra dik wit karton met een glossy lamineer laagje er overheen. Het geeft de kaart een luxe uitstraling en voelt extra stevig aan. (450 grams m2) Let er wel op dat er dan 2 postzegels op een envelop moeten als je er ook nog labels bij hebt.

Afmetingen

De geboortekaartjes zijn in 6 formaten te bestellen:

 • 125mm x 250mm (geopend), 125mm x 125mm (gesloten). (Standaard formaat)
 • 125mm x 125 mm. (Enkele kaart)
 • 150mm x 300mm (geopend), 150mm x 150mm (gesloten). (Maatje groter dan het standaard formaat)
  Voor dit formaat moeten er 2 postzegels op de enveloppe!
 • 100mm x 375mm (geopend), 100mm x 75mm (gesloten). (5-luik uitvouw geboortekaartjes)
 • 105mm x 210mm (Enkele rechthoekige kaart)
 • 210mm x 210mm (Dubbele rechthoekige kaart)
  Voor dit formaat moeten er 2 postzegels op de enveloppe!
 • Wil je liever een kaart uit onze collectie in een ander formaat? Dit is gratis!
 • Een kaart laten ontwerpen op maat? Dat kan, mail ons met je wensen!

Lettertype

In onze webshop zie je een kopje staan 'Lettertypes', daar kun je een ander lettertype voor het geboortekaartje uitkiezen.

Als je graag een speciaal soort lettertype wilt en er staat niets naar je smaak tussen, mail ons dan met je wensen, alles is mogelijk!

Tekst op de geboortekaartjes

De teksten, foto's en de namen die op de kaartjes staan zijn als voorbeeld bedoeld. Je kunt in het bestelformulier je eigen teksten aanleveren. Indien de teksten nog niet bekend zijn kunt je ons dit later mailen.

Het is mogelijk om zonder meerprijs 2 versies van de geboortekaartjes te laten drukken. Bijvoorbeeld 1 met kraamfeest tekst en 1 zonder kraamfeest tekst. 1 met Nederlandse tekst, 1 met Spaanse tekst.

Wij nemen de informatie die je ons toezent volledig over op het geboortekaartje. Als je de laatste digitale proef hebt goedgekeurd en later toch een fout ontdekt als het al gedrukt is, zijn wij er niet verantwoordelijk voor omdat je zelf akkoord hebt gegeven op het laatste digitale voorbeeld.

Kleuren op de geboortekaartjes

Kleur is iets heel persoonlijks. Alle kaartjes zijn daarom gratis en geheel vrijblijvend door ons aan te passen in uw eigen kleuren. Ook is het mogelijk om enkele details in kleur aan te passen!

Aanlevering foto's voor op de geboortekaartjes

Je kunt na de geboorte de foto's van je kindje naar ons mailen: info@hetuilennestje.nl - Zie het kopje hier onder voor TIPS voor het maken van goede foto's.

Wij kunnen de foto's voor je bewerken qua kleur/ formaat als je dat wilt. Je mag de foto aanleveren zoals je hem gemaakt hebt. Wij maken de foto passend voor op het kaartje qua formaat en indien gewenst doen we kleur,- en of andere bewerkingen. Je kunt aangeven wat je wensen zijn.

Hier zijn geen kosten aan verbonden. Wel raden we je aan 2 a 3 foto's te mailen zodat wij kunnen kijken welke het beste op en bij de kaart past.

Let er wel op dat je de foto's met een goede camera maakt en niet met een telefoon! Tevens moet de foto groot genoeg zijn voor de kaart, zodat het niet pixelig wordt!

Foto's op de geboortekaartjes + TIPS

De foto op de kaart is slechts een voorbeeld hoe het kaartje er uit kan komen te zien met foto. Je dient natuurlijk een foto van je eigen kindje aan te leveren na de geboorte!

Enkele tips voor het maken van een foto voor op het geboortekaartje.

*Het mooiste is een newborn shoot door een professionele fotograaf, kwaliteit gegarandeerd en een nog mooier geboortekaartje! En meteen een heleboel prachtige babyfoto's voor aan de wand!

Wij werken samen met Fotografe Helga Klein - www.mooiklein.nl

-Zorg ervoor dat je de foto met een goede camera maakt! Foto's die met de telefoon gemaakt zijn hebben niet genoeg kwaliteit voor op het geboortekaartje.

-Let op de kleding die je kindje draagt voor de foto. Een shirt of mutsje met tekst is over het algemeen af te raden.

-Je kunt de kleur van de kleding laten matchen bij de kleuren van het geboortekaartje om een mooi geheel te krijgen.

-Let op de compositie van de foto.

-Laat het gezichtje goed uitkomen. (Geen handen er half voor.)

-Let op de achtergrond, geen handen/ armen/ borsten/ kasten bijvoorbeeld.

-Maak meerdere foto's en kies dan een 3-tal foto's die het mooiste zijn. Stuur deze naar ons toe en wij maken 3 opties van het geboortekaartje, dan kun je kiezen welke foto je het mooiste vindt uitkomen op het geboortekaartje.

Speciaal ontwerp

Wij ontwerpen graag iets geheel naar je wens! De kosten voor het ontwerpen bedragen €50,-. Mail ons met je wensen en we maken iets heel moois speciaal voor jullie!

Je betaalt pas als je akkoord bent met het ontwerp. Mocht je er van af willen zien, ben je daar geheel vrij in en zijn er geen kosten voor je.

(De ontwerpen blijven eigendom van 'Het Uilennestje', er kunnen geen rechten aan worden ontleend!)

Enveloppen

Je hebt de keus uit verschillende kleuren enveloppen, klik hier voor de voorbeelden. Wel geldt er een meerprijs voor.

De witte enveloppen die wij standaard GRATIS leveren bij de geboortekaartjes zijn wit, 100 grams.

Prijzen

Alle geboortekaartjes hebben een vaste en lage prijs. Klik hier voor de prijzen. Wil je liever een ander aantal geboortekaartjes bestellen dan op de site staat, vermeld dit dan in het bestelformulier bij 'opmerkingen' wat je afwijkende aantal is.

 

--------------------------------------------------------------

Heeft u vragen n.a.v. bovenstaande? Mail ons op info@hetuilennestje.nl

 

Contact

Het Uilennestje (sinds 2010) is een concept van 2 creatieve zussen met een passie voor ontwerpen. Met het CIBAP en de Kunstacademie als achtergrond ontwerpen we graag geboortekaartjes.

Voor vragen of informatie kun je altijd vrijblijvend contact met ons opnemen via onderstaand contactformulier.

Klik hier voor meer informatie over 'Het Uilennestje'.
Kvk-nummer: 56863292


Contactformulier