Geboorte melden
Het Uilennestje

BABY NEWS!

Onze collega en mede-eigenaar Leonie is in verwachting! In april 2020 verwacht ze haar 2e zoontje. Leonie vertelt er over:

Ja, eind april verwachten mijn man en ik ons 2e zoontje! Een kindje krijgen blijft een wonder en niet vanzelfsprekend. Onze zoon (8) is dolblij dat hij een broertje krijgt! Hij kon het eerst niet geloven toen we vertelden dat hij grote broer werd. ‘Je hebt een grote fantasie!’ zei hij! We hebben zo gelachen! Maar het was echt zo! Hij heeft al grootse plannen om samen met zijn broertje te gaan doen.

Eind oktober hebben we met 13 weken al het geslacht kunnen zien bij Echobureau Utrecht. We wonen zelf in Zwolle, maar hier doen ze het pas met 15-16 weken. Daar kon ik natuurlijk niet op wachten, want 3 november ging ik met mijn zusjes naar de We Are Pregnant beurs. En ja, daar zijn zulke leuke shops, dan wil je gewoon wat kopen! En dat hebben we ook gedaan 😉

Eind april komt de kleine man met een geplande keizersnede. Mijn vorige bevalling verliep niet helemaal goed waardoor het eindigde in een spoedkeizersnede. Gelukkig is alles daarna goed gegaan en kregen we een gezonde zoon, maar zo’n bevalling willen we niet weer! Vandaar een geplande keizersnede.

Momenteel ben ik 16 weken zwanger, ik voel me goed. Ik heb alleen een lage bloeddruk dus ik ben snel flauw. Nu moet ik iedere ochtend een kopje bouillon drinken op advies van de verloskundige en ik mag drop en chips eten, heel vervelend 😉

De komende tijd zal ik jullie up to date houden over mijn zwangerschap en ik zal leuke aankopen met jullie delen!

Hét perfecte geboortekaartje vinden

Het is natuurlijk niet altijd makkelijk. Tijdens je zwangerschap word je overspoeld met hormonen en dan moet je ook nog eens hele belangrijke keuzes maken, zoals: Welke naam geef ik mijn kindje, welke spullen heb ik precies nodig, hoe richt ik de babykamer in én hoe moet het geboortekaartje er uit komen te zien? Wij geven je graag wit tips over dit laatste vraagstuk.

Voordat je een keuze gaat maken is het goed om even rond te kijken op internet naar wat er al bestaat aan geboortekaartjes. Zo kun je op Pinterest zoeken naar geboortekaartjes, maar Instagram is op dit vlak ook upcoming! Vul in de zoekbalk #geboortekaartje en je vind talloze voorbeelden van geboortekaartjes van verschillende bedrijven. Heb je een leuke gezien? Sla hem dan op door op het vlaggetje rechts onder de foto te klikken. Je hoeft hierbij niet bang te zijn dat iemand ziet dat je deze foto hebt opgeslagen, want opslaan doe je anoniem!
Op Pinterest kun je ook anoniem opslaan, door een Pinterest-bord aan te maken en deze af te schermen voor publiek.

Heb je een aantal leuke kaartjes opgeslagen? Scroll dan eens door de foto’s en bekijk wat voor elementen er overeen komen op de kaartjes die je leuk vindt. Zie je veel 1 soort formaat, kleur of stijl? Dan kun je hier uit afleiden dat dit jouw smaak is!
Denk er bij na hoe je wilt dat mensen het kaartje in huis zetten. Vind je het leuk als het kaartje opgehangen wordt op een prikbord of moet het kaartje op de kast kunnen staan? Niet ieder formaat kaart kan op de kast staan, dus houd hier rekening mee.

Wanneer je het formaat hebt gekozen kun je de kleur uit gaan kiezen. Je kunt hierbij natuurlijk gewoon je lievelingskleur kiezen, maar het is ook leuk als het kaartje bijvoorbeeld overeen komt met de babykamer of bepaalde kleertjes die je al hebt gekocht voor je kindje. Heb je op de babykamer een behangetje met sterretjes? Deze sterretjes kun je ook weer terug laten komen op het kaartje. Zo is alles één stijl en kan het geboortekaartje straks mooi op het plankje of kastje in de babykamer pronken.

Vervolgens kun je teksten voor op het kaartje bedenken.
Je kunt googelen naar een leuk gedichtje, welke af komt van jullie als ouders of van een oudere broer of zus. Je zou ook een wens voor je kindje op het kaartje kunnen zetten.
Tegenwoordig worden er ook vaak songteksten op het geboortekaartje geplaatst, zoals bijvoorbeeld: “Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder” van Ramses Shaffy of “Jij bent de liefde” van Kenny B. Hiermee maak je het kaartje extra persoonlijk.

Verder kun je op de kaart jullie namen, adresgegevens en telefoonnummers noteren. Daarbij kun je een regeltje toevoegen over jullie rusttijden. Ook kun je de uitnodiging voor het kraamfeest op de kaart zetten en een eventuele cadeautip.
De voornaam van je kindje wordt vaak op de voorzijde van de kaart vermeldt.
Op de achter- of binnenzijde kun je vervolgens de eventuele doop/tweede namen en de achternaam vermelden. De achternaam hoeft natuurlijk niet per sé als dit ook al vermeld staat bij jullie eigen namen, maar wanneer jij en je partner niet getrouwd zijn is het toch goed om te benoemen welke achternaam je kindje heeft.

Nu heb je alle benodigde gegevens compleet om het kaartje te laten ontwerpen. Je kunt al je gewenste teksten en aanpassingen naar ons mailen, zodat wij hiervan een digitaal voorbeeld kunnen maken. Wanneer de kaart naar wens is kun je een proefdruk laten maken op een papiersoort naar wens. Bij deze proefdruk ontvang je staaltjes van andere papiersoorten, zodat je hieruit je keuze kunt maken. Laat het kaartje een tijdje in huis staan (maar pas op voor onverwachts bezoek). Vind je het kaartje en de naam van je kindje na een paar weken nog steeds mooi, dan weet je dat je de juiste keuzes hebt gemaakt!

Grammatica lesje van Het Uilennestje

Wij zien honderden namen per week voorbij komen en merken op dat er hier en daar nog wel eens wat grammaticale fouten worden gemaakt bij symbolen/leestekens in een naam.

De namen Dané, Lorèn en Zoë bevatten een symbool en zorgen er voor dat de klank van de naam juist wordt uitgesproken. Wij zien dat de symbolen vaak verkeerd of helemaal niet gebruikt worden. Daarom leren we je graag een paar ezelsbruggetjes hier voor.

ONZE LAATSTE
Instagram-posts
@hetuilennestjegeboortekaartjes