Geboorte
melden

Voor ieder wondertje een unieke aankondiging

Hét perfecte geboortekaartje vinden

Het is natuurlijk niet altijd makkelijk. Tijdens je zwangerschap word je overspoeld met hormonen en dan moet je ook nog eens hele belangrijke keuzes maken, zoals: Welke naam geef ik mijn kindje, welke spullen heb ik precies nodig, hoe richt ik de babykamer in én hoe moet het geboortekaartje er uit komen te zien? Wij geven je graag wit tips over dit laatste vraagstuk.

Voordat je een keuze gaat maken is het goed om even rond te kijken op internet naar wat er al bestaat aan geboortekaartjes. Zo kun je op Pinterest zoeken naar geboortekaartjes, maar Instagram is op dit vlak ook upcoming! Vul in de zoekbalk #geboortekaartje en je vind talloze voorbeelden van geboortekaartjes van verschillende bedrijven. Heb je een leuke gezien? Sla hem dan op door op het vlaggetje rechts onder de foto te klikken. Je hoeft hierbij niet bang te zijn dat iemand ziet dat je deze foto hebt opgeslagen, want opslaan doe je anoniem!
Op Pinterest kun je ook anoniem opslaan, door een Pinterest-bord aan te maken en deze af te schermen voor publiek.

Heb je een aantal leuke kaartjes opgeslagen? Scroll dan eens door de foto’s en bekijk wat voor elementen er overeen komen op de kaartjes die je leuk vindt. Zie je veel 1 soort formaat, kleur of stijl? Dan kun je hier uit afleiden dat dit jouw smaak is!
Denk er bij na hoe je wilt dat mensen het kaartje in huis zetten. Vind je het leuk als het kaartje opgehangen wordt op een prikbord of moet het kaartje op de kast kunnen staan? Niet ieder formaat kaart kan op de kast staan, dus houd hier rekening mee.

Wanneer je het formaat hebt gekozen kun je de kleur uit gaan kiezen. Je kunt hierbij natuurlijk gewoon je lievelingskleur kiezen, maar het is ook leuk als het kaartje bijvoorbeeld overeen komt met de babykamer of bepaalde kleertjes die je al hebt gekocht voor je kindje. Heb je op de babykamer een behangetje met sterretjes? Deze sterretjes kun je ook weer terug laten komen op het kaartje. Zo is alles één stijl en kan het geboortekaartje straks mooi op het plankje of kastje in de babykamer pronken.

Vervolgens kun je teksten voor op het kaartje bedenken.
Je kunt googelen naar een leuk gedichtje, welke af komt van jullie als ouders of van een oudere broer of zus. Je zou ook een wens voor je kindje op het kaartje kunnen zetten.
Tegenwoordig worden er ook vaak songteksten op het geboortekaartje geplaatst, zoals bijvoorbeeld: “Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder” van Ramses Shaffy of “Jij bent de liefde” van Kenny B. Hiermee maak je het kaartje extra persoonlijk.

Verder kun je op de kaart jullie namen, adresgegevens en telefoonnummers noteren. Daarbij kun je een regeltje toevoegen over jullie rusttijden. Ook kun je de uitnodiging voor het kraamfeest op de kaart zetten en een eventuele cadeautip.
De voornaam van je kindje wordt vaak op de voorzijde van de kaart vermeldt.
Op de achter- of binnenzijde kun je vervolgens de eventuele doop/tweede namen en de achternaam vermelden. De achternaam hoeft natuurlijk niet per sé als dit ook al vermeld staat bij jullie eigen namen, maar wanneer jij en je partner niet getrouwd zijn is het toch goed om te benoemen welke achternaam je kindje heeft.

Nu heb je alle benodigde gegevens compleet om het kaartje te laten ontwerpen. Je kunt al je gewenste teksten en aanpassingen naar ons mailen, zodat wij hiervan een digitaal voorbeeld kunnen maken. Wanneer de kaart naar wens is kun je een proefdruk laten maken op een papiersoort naar wens. Bij deze proefdruk ontvang je staaltjes van andere papiersoorten, zodat je hieruit je keuze kunt maken. Laat het kaartje een tijdje in huis staan (maar pas op voor onverwachts bezoek). Vind je het kaartje en de naam van je kindje na een paar weken nog steeds mooi, dan weet je dat je de juiste keuzes hebt gemaakt!

ONZE LAATSTE
Instagram-posts
@hetuilennestjegeboortekaartjes