Geboorte
melden

Voor ieder wondertje een unieke aankondiging

De leukste manieren om je zwangerschap aan te kondigen

Hoera je bent zwanger! Wat ben je blij, het liefst vertel je het direct aan je familie en vrienden. Maar hoe vertel je je ouders dat je zwanger bent? En vertel je het op dezelfde manier aan je vrienden? Wij hebben de leukste zwangerschapsaankondigingen voor je op een rijtje gezet.

Opa en oma overlevingspakket
Vul een mand met allerlei baby benodigdheden voor opa en oma en geef deze cadeau. Denk aan een speen, flesje, romper en luiers. Wat zullen ze verrast zijn! Dit cadeau kan natuurlijk ook voor een oom of tante!

Voorleesboek
Geef een leuk voorleesboek cadeau. Dan heb je direct een praktisch cadeau wat opa en oma kunnen gebruiken zodra je kleintje een aantal maanden oud is. Ook het boekje van Nijntje ‘Opa en oma Pluis’ is super leuk om opa en oma to be mee te verrassen.

Echo
Doe de echo in een mooi lijstje en geef deze cadeau aan je familie. Tranen van blijdschap gegarandeerd bij het geven van dit mooie cadeau en leuk om voor altijd te bewaren.

Romper
Kondig jouw zwangerschap aan met een bedrukte romper. Bijvoorbeeld met een tekst als ‘De liefste tante is toevallig mijn tante’, ‘Mijn oma is de allerleukste’, ‘Jullie worden opa en oma’. Ook wanneer er een broertje of zusje bij komt is het leuk om een romper of shirt van de grote broer/zus te bedrukken met bijvoorbeeld de tekst ‘ik word grote zus’.

Sleutelhanger

Geef de opa, oma, tante of oom to be een sleutelhanger cadeau met daarop hun nieuwe titel.

Taart
Dit is een leuke idee om je zwangerschap mee bekend te maken aan je vrienden. Bak of koop een lekkere taart in de kleuren roze en blauw en zet deze op tafel zodra iedereen aan een kopje koffie of een glaasje wijn zit. Je kan ook alleen de vulling van de taart roze en blauw maken. Zodra je de taart dan aansnijd zie je de verrassing. Het recept van de taart op de afbeelding vindt je hier.

Zwangerschapstest
Doe je positieve zwangerschapstest in een doosje, pak deze in en geef het cadeau. Dit klinkt misschien een beetje vies, maar als je de test in een doosje met kijkvenster doet hebben ze niet direct je test in handen.

Foto
Laat een foto maken van jouw gezin waarop jullie de zwangerschap bekend maken.

Neem eens kijkje op onze Pinterest voor meer ideeën om je zwangerschap aan te kondigen.

ONZE LAATSTE
Instagram-posts
@hetuilennestjegeboortekaartjes