Geboorte melden
Het Uilennestje

Informatie Geboortekaartjes

Snel naar een onderwerp

* Proefkaartje
* Bestellen
* Kaartjes in elkaar zetten
* Papiersoorten
* Foliedruk
* Metallic inkt

* Afmetingen
* Lettertype
* Privacy
* Tekst op de geboortekaartjes
* Kleuren op de geboortekaartjes
* Aanlevering foto's voor op de geboortekaartjes
* Foto's op de geboortekaartjes + TIPS
* Speciaal ontwerp
* Enveloppen
* Enveloppen bedrukking
* Prijzen
* Prijsopgaaf
* Levertijd
* Geboorte Raambord
* Geboorte-poster

1 gratis proefkaartje

Wanneer je op een geboortekaartje klikt zie je bovenaan 3 geel kleurige knoppen: 'Vraag een proefje aan' 'Bereken je prijs' en 'Bestel'.
Als je op 'Vraag een proefje aan' klikt kom je automatisch in het aanvraagformulier voor een gratis proefkaartje. Zorg ervoor dat je de juiste gegevens invoert, dan krijgt je het proefje binnen enkele werkdagen thuis gestuurd.
Wil je liever een gepersonaliseerd proefje, dan kun je ons mailen met je wensen op info@hetuilennestje.nl. Digitale proefjes zijn altijd gratis.
Per zwangerschap kun je 1 gratis proefje aanvragen.
 Voor elk volgend proefkaartje betaal je €5,-.


Het is niet mogelijk om een proefje te laten maken van de labels die we evt. voor je hebben opgemaakt.
Bij de proefdruk ontvang je onze 3 voorbeeldlabels, met daarbij enkele voorbeeld touwtjes.
 

Bestellen

Je kunt op het geboortekaartje klikken die je graag wilt bestellen. Vervolgens zie je naast de uitvergrootte afbeelding van de kaart de knop 'Bestel' staan. Als je hier op klikt kom je uit in het bestelformulier en de rest volgt vanzelf.

Als je de kaartjes reeds hebt besteld maar toch af wilt zien van de bestelling, brengen wij €30,- in rekening. (Dit is voor het reeds opgemaakte ontwerp van je kaartje, de administratiekosten en bankkosten) De rest van het betaalde bedrag krijg je retour.

Is je kindje stil geboren? Dan krijg je uiteraard het volledige bedrag terug. Het is ook mogelijk dat wij een rouwkaart opmaken. Dit is altijd maatwerk en hier rekenen wij geen extra kosten voor.

De enveloppen en evt. accessoires ontvang je tegelijk met de geboortekaartjes. Als je deze eerder wilt ontvangen kun je dit aangeven in het bestelformulier. De meerprijs hiervoor bedraagt €10,-.

De meeste mensen bestellen de geboortekaartjes 2/3 maanden van te voren. Ben je eerder, of later dan is dat uiteraard geen probleem!

 

Is je kindje al geboren en wil je graag geboortekaartjes bij ons bestellen? Wij doen extra ons best voor je! We maken het kaartje direct voor je op met de juiste gegevens van geboortedatum e.d. Zodra we je goedkeuring op het kaartje hebben en de betaling hebben ontvangen, laten we de geboortekaartjes drukken.

De volgende werkdag kun je de geboortekaartjes dan in huis verwachten.

Bestellen vanuit het buitenland

Woon je in het buitenland en wil je graag geboortekaartjes bij ons bestellen? Dat kan, wij verzenden wereldwijd. De extra kosten hiervoor bedragen €10,-.

Wil je een aantal kaartjes door ons laten verzenden aan geadresseerden in Nederland en mag de rest als 1 pakket naar je eigen adres in het buitenland? Wij doen dit graag voor je! Mail ons voor meer informatie en prijzen.

Kaartjes in elkaar zetten

Als je geboortekaartjes met labels wilt bestellen dien je deze zelf in elkaar te zetten. Het is fijn om 1-2 vriendinnen/familieden om hulp te vragen, dan ben je het snelste klaar.
De labels worden voorgesneden geleverd maar je moet ze zelf perforeren. Meet een gewone perforator kun je slecht de positie in het label bepalen, daarom verkopen wij speciale ponstangen zodat je alles heel precies en gemakkelijk in elkaar kunt zetten.
De labels kun je per 2/3 tegelijk perforeren, hierdoor ben je met enkele minuten klaar met het perforeren van een stapel labels.
Het touw knip je af op 40 cm, dit gaat ook redelijk snel als je alles eerst in een keer knipt. Dan bind je de labels met het touw vast rondom de kaart, eventueel een veertje tussen de knoop leggen als je het touw vast knoopt en klaar!
Krijg je hulp troepen? Zorg dat je zelf dan de eerste kaart maakt zodat jij kunt bepalen welke bindwijze jij het mooiste vindt. Vervolgens kunnen de hulptroepen jouw veerbeeld nadoen.

Papiersoorten

Wij kunnen onze geboortekaartjes laten drukken op 4 soorten papier: mat, mat gebobbeld, parelmoer en 3 laags papier.

 • MAT is wit mat kartonpapier en voelt zacht. (400 grams m2)
 • MAT GEBOBBELD is mat papier met een structuurtje er in, voelt licht gebobbeld aan en heeft een chique en luxe uitstraling. (350 grams m2) Aanrader!
 • PARELMOER is met een shimmering in het papier. Het is mat en voelt heel zacht en glad aan. (350 grams m2)
 • 3 LAAGS papier (900 grams m2) (Alleen mogelijk voor kaarten zonder vouw!) Dit is een kaart die opgebouwd is uit 3 lagen karton. Voor de de binnenkern/ middelste laag kan uit een aantal kleuren worden gekozen. Wit, Geel, Licht roze, Donker roze, Licht blauw, Donker blauw, Groen en Zwart. De meerprijs is €11,- per 10 kaarten.
  Indien je een proefkaart van deze laatste optie wilt, kost het €15,- voor 1 kaart. Het is ook mogelijk om een gratis staaltje te krijgen van dit papiersoort.
  Voor een 3 laagse kaart voldoen 2 postzegels op de enveloppe (met of zonder labels en touw erbij).

Foliedruk - TIP!

Het is mogelijk om je geboortekaartjes met een luxe foliedruk als afwerking te bestellen. Je hebt de keuze uit de volgende foliedruk soorten:

 • Koperfolie
 • Goudfolie
 • Zilverfolie

Je kunt kiezen voor enkelzijdige folie bedrukking of dubbelzijdige folie bedrukking. De prijs hiervoor verschilt enkele euro's en kun je gemakkelijk en snel binnen 1 minuut berekenen in het 'Bereken je prijs' formulier. Deze knop vind je boven iedere geboortekaart.

Omdat dit een bewerkelijke en luxe afwerking is moet je rekening houden met 3-5 werkdagen levertijd.

PROEFJE: Het is niet mogelijk om 1 proefje te ontvangen, bedrukt met foliedruk. Je ontvangt een gratis foliedruk staaltje bij je proefdruk. Deze proefdruk laten we op ander papier drukken, wat het dichtste ligt bij het uiteindelijke papiersoort waar alle kaarten uiteindelijk op gedrukt gaan worden met foliedruk.

PAPIERSOORT: Let er wel op dat de foliekaarten op speciaal papier worden gedrukt wat geschikt is voor foliedruk. Dit is dus niet exact hetzelfde papier is als waar  je de proefdruk op zult ontvangen. Het matte papier voor foliedruk is wat cremiger van kleur waardoor de kleuren ook iets anders over zullen komen. Het papier voelt zeer acht aan!
Je kunt een staaltje aanvragen van de gewenste foliekleur, dan kun je de folie en het papiersoort zelf ervaren!

Voor alle informatie over folie kaarten verwijzen we je door naar de pagina over foliedruk.

Metallic inkt - TIP!

Laat bepaalde elementen op het geboortekaartje extra opvallen met metallic inkt. In combinatie met mat inkt ontstaat er een prachtig contrast!

Er is een grote diversiteit aan kleuren mogelijk met metallic inkt, zoals hele mooie warme tinten roze of groen.
(Heel diep donkere kleuren zoals bijvoorbeeld heel donker blauw, heel donker groen en zwart zijn niet mogelijk met metallic inkt. Dit zou wel met gewone inkt kunnen.)
Goud, koper en zilver kleuren zijn ook mogelijk! Vind je glimmende foliedruk te intens? Dan is Metallic inkt een mooie toevoeging aan je kaart. Het is minder heftig dan foliedruk maar het geeft wel een mooie shimmering aan je kaart.

PROEFJE: Je kunt een gratis proefje aanvragen met de metallic inkt en zo het mooie effect zelf ervaren.


PAPIERSOORT: Metallic inkt wordt alleen op mat wit papier gedrukt zodat de shimmering het beste tot zijn recht komt.

Voor metallic inkt geldt een meerprijs, dit kun je berekenen in het ‘bereken-je-prijs-formulier’ op onze website. (De meerprijs is gelijk voor enkelzijdige en dubbelzijdige metallic bedrukking.)

Metallic inkt is een wat bewerkelijker proces en heeft daarom een levertijd van 2-3 werkdagen.

Afmetingen

De geboortekaartjes zijn in 6 formaten te bestellen:

 • 125mm x 250mm (geopend), 125mm x 125mm (gesloten). (Standaard formaat)
 • 125mm x 125 mm. (Enkele kaart)
 • 150mm x 300mm (geopend), 150mm x 150mm (gesloten). (Maatje groter dan het standaard formaat)
  Voor dit formaat moeten er 2 postzegels op de enveloppe!
 • 100mm x 375mm (geopend), 100mm x 75mm (gesloten). (5-luik uitvouw geboortekaartjes)
 • 105mm x 210mm (Enkele rechthoekige kaart)
 • 210mm x 210mm (Dubbele rechthoekige kaart)
  Voor dit formaat moeten er 2 postzegels op de enveloppe!
 • Wil je liever een kaart uit onze collectie in een ander formaat? Dit is gratis!
 • Een kaart laten ontwerpen op maat? Dat kan, mail ons met je wensen!

Lettertype

In onze webshop zie je een kopje staan 'Lettertypes', daar kun je een ander lettertype voor het geboortekaartje uitkiezen.

Privacy

Alle geboortekaartjes die wij voor onze klanten maken worden opgeslagen op een server, waar alleen ons personeel bij kan dmv een wachtwoord. Alle ontwerpen van de kaarten blijven bewaard voor eventueel gebruik bij een volgend kindje van de klant.
Wij verstrekken geen gegevens aan derden en wij gebruiken deze gegevens alleen voor de boekhouding en verwerking van de orders.


Iedere week maken wij foto's van enkele van de kaartjes die wij die week gedrukt hebben en plaatsen deze op social media. De klanten zijn hiervan tijdig op de hoogte gebracht dat mogelijk hun kaartje wordt geselecteerd en geplaatst. (Let op: dit betreft nooit adres gegevens!) De klant heeft dan ook de mogelijkheid om aan te geven dat de voorzijde van de kaart niet geplaatst mag worden en dan plaatsen wij de kaart niet.
Voor vragen over verdere privacy, stuur ons een mailtje op info@hetuilennestje.nl
 

Tekst op de geboortekaartjes

De teksten, foto's en de namen die op de kaartjes staan zijn als voorbeeld bedoeld. Je kunt in het bestelformulier je eigen teksten aanleveren. Indien de teksten nog niet bekend zijn kunt je ons dit later mailen.

Het is mogelijk om zonder meerprijs 2 versies van de geboortekaartjes te laten drukken. Bijvoorbeeld 1 met kraamfeest tekst en 1 zonder kraamfeest tekst. 1 met Nederlandse tekst, 1 met Spaanse tekst.

Wij nemen de informatie die je ons aanlevert volledig over op het geboortekaartje. Als je de laatste digitale proef hebt goedgekeurd en later toch een fout ontdekt als het al gedrukt is, zijn wij er niet verantwoordelijk voor omdat je zelf akkoord hebt gegeven op het laatste digitale voorbeeld.

Ons www er af?
Alle kaarten uit onze collectie zijn ons eigendom en bevatten daarom ons www adres. Indien je dit wilt laten verwijderen brengen wij hier €50,- voor in rekening.

Kleuren op de geboortekaartjes

Kleur is iets heel persoonlijks. Alle kaartjes zijn daarom gratis en geheel vrijblijvend door ons aan te passen in uw eigen kleuren. Ook is het mogelijk om enkele details in kleur aan te passen!

Tussen proefdruk en oplage kan een heel klein kleurverschil optreden. Dit heeft met meerdere factoren te maken.

Aanlevering foto's voor op de geboortekaartjes

Als je kindje is geboren meld je de geboorte middels onze 'Geboorte melden'-knop. (Zie het kopje hier onder voor TIPS voor het maken van goede foto's.)
Op deze meld pagina kun je de foto's uploaden.

Wij kunnen de foto's voor je bewerken qua kleur/ formaat als je dat wilt. Je mag de foto aanleveren zoals je hem gemaakt hebt. Wij maken de foto passend voor op het kaartje qua formaat en indien gewenst doen we kleur,- en of andere bewerkingen. Je kunt aangeven wat je wensen zijn. Zorg dat je de foto ruimt neemt en geen uitsnedes maakt! Dit is iets wat wij zullen doen.

Hier zijn geen kosten aan verbonden. Wel raden we je aan 2 a 3 foto's te mailen zodat wij kunnen kijken welke het beste op en bij de kaart past.

Let er wel op dat je de foto's met een goede camera maakt en niet met een telefoon! Tevens moet de foto groot genoeg zijn voor de kaart, zodat het niet pixelig wordt!

Foto's op de geboortekaartjes + TIPS

De foto op de kaart is slechts een voorbeeld hoe het kaartje er uit kan komen te zien met foto. Je dient natuurlijk een foto van je eigen kindje aan te leveren na de geboorte!

Enkele tips voor het maken van een foto voor op het geboortekaartje.

*Het mooiste is een newborn shoot door een professionele fotograaf, kwaliteit gegarandeerd en een nog mooier geboortekaartje! En meteen een heleboel prachtige babyfoto's voor aan de wand!

Wij werken samen met Fotografe Helga Klein - www.mooiklein.nl

-Zorg ervoor dat je de foto met een goede camera of telefoon maakt!

-Let op de kleding die je kindje draagt voor de foto. Een shirt of mutsje met tekst is over het algemeen af te raden.

-Je kunt de kleur van de kleding laten matchen bij de kleuren van het geboortekaartje om een mooi geheel te krijgen.

-Let op de compositie van de foto.

-Laat het gezichtje goed uitkomen. (Geen handen er half voor.)

-Let op de achtergrond, geen handen/ armen/ borsten/ kasten bijvoorbeeld.

-Maak meerdere foto's en kies dan een 3-tal foto's die het mooiste zijn. Stuur deze naar ons toe en wij maken 3 opties van het geboortekaartje, dan kun je kiezen welke foto je het mooiste vindt uitkomen op het geboortekaartje.

Speciaal ontwerp

Wij ontwerpen graag een geboortekaartje geheel naar je eigen wensen.
Mail ons je ide
ëen en we maken een uniek geboortekaartje voor je kindje!

 

(De ontwerpen blijven eigendom van Het Uilennestje, er kunnen geen rechten aan worden ontleend.)

 

Enveloppen

Je hebt de keus uit verschillende kleuren enveloppen, klik hier voor de voorbeelden. Wel geldt er een meerprijs voor.

De witte enveloppen die wij standaard GRATIS leveren bij de geboortekaartjes zijn wit, 100 grams.

Enveloppen bedrukking

Het is mogelijk om de adressen op de enveloppen te laten drukken. De meerprijs hiervan hangt af van het benodigde aantal. Zo heb je alles super strak en netjes en hoef je zelf niet alle adressen op de enveloppen te schrijven.
Je kunt er ook voor kiezen om elementen uit het geboortekaartje op de enveloppen te laten bedrukken, zoals een hartje, sterretje, silhouet of iets anders. Zo heb je alles helemaal in stijl! Een bijpassende postzegel erbij en je bent helemaal klaar!

Prijzen

Voor al onze kaarten hanteren we dezelfde prijs. Lekker duidelijk en overzichtelijk!
Het overzicht van alle prijzen kun je hier vinden.

Prijsopgaaf

Wil je een prijsopgaaf voor je gewenste bestelling? Klik dan op de kaart die je wilt bestellen. Boven de foto vind je de knop 'Bereken je prijs'. Als je vervolgens alles aanvinkt wat je graag wilt bestellen zie je onderaan de pagina de prijs verschijnen waar je op uit komt.
Indien de kaart die we voor jou hebben gemaakt niet op onze website staat (dmv aanpassingen of maatwerk) kun je een kaart naar keus met hetzelfde formaat selecteren om de prijs te berekenen. De opdruk van de kaart veranderd niets aan de prijs.

Levertijd

De levertijd van de geboortekaartjes bedraagt binnen Nederland en Belgie 1-2 werkdagen. Voor andere landen geldt een iets langere levertijd.
De foliedruk kaarten hebben een levertijd van 3-5 werkdagen.
Wij zijn niet verantwoordelijk voor eventuele vertragingen bij PostNL.

BELANGRIJK BERICHT:

Houd er rekening mee dat vanwege de grote drukte bij PostNL door de Corona maatregelen en de aankomende feestdagen het mogelijk is dat je pakket wat langer onderweg is.
Het is mogelijk om de kaarten (na tijdig akkoord voor het afdrukken) tussen 15.00 en 17.00 uur op te komen halen in Wezep (Gelderland). In het weekend zijn wij gesloten.

Geboorte Raambord

Afmeting: 70 x 100 cm
Materiaal: kanaalplaat, 4mm
Het raambord bevat een plakstrip waarmee je het op het raam kunt bevestigen.
Een andere bevestigingsoptie is zuignapjes (meerprijs €9,-)

Geboorte raambord + Geboortekaartjes bestellen:
Het is mogelijk om bij ons een geboorte raambord te bestellen in de stijl van je geboortekaartje van Het Uilennestje, dit kun je aangeven in het bestelformulier wanneer je de geboortekaartjes gaat bestellen.
De prijs voor 1 geboorte raambord is €47,-. Wanneer je er 2 besteld is het €72,-.

Geboorte raambord bestellen, zónder geboortekaartjes:
Wil je alleen een geboorte raambord bestellen zonder geboortekaartjes? Dat is ook mogelijk. Je kunt een ontwerp of stijl kiezen uit onze geboortekaartjes collectie. Mail ons vervolgens een kort en duidelijk overzicht van je wensen, dan ontwerpen wij het geboorte raambord en sturen je eerst een digitaal voorbeeld.
De prijs voor 1 geboorte raambord is €47,-. Wanneer je er 2 besteld is het €72,-.

De levertijd bedraagt 3-5 werkdagen.

TIP: bestel je geboorte raambord vóór de bevalling, dan kan het meteen bevestigd worden zodra de baby is geboren.

Geboorte-poster

Het is mogelijk om je geboortekaartje in grootformaat op canvas bij ons te bestellen. Dit wordt tegelijk met de kaarten geleverd.
Het houten ophang systeem wat je heel eenvoudig d.m.v. magneetjes kunt bevestigen is leverbaar in 5 kleuren:
Hout naturel, hout wit, hout zwart, hout roze en hout mint.
Klik hier voor de voorbeelden van de geboorte-posters.

Je kunt kiezen uit vierkant A4 formaat (29,7cm x 29,7cm) of rechthoekig a3 formaat (29,7cm x 42cm)

De prijzen:
Geboorte-poster in combinatie met geboortekaartjes
 € 38,-.
(2 geboorte-posters
€ 70,-.)
Geboorte-poster zonder geboortekaartjes
€ 48,-.  + verzendkosten.
(2 geboorte-posters
€ 90,-)

 

--------------------------------------------------------------

Heb je vragen n.a.v. bovenstaande? Mail ons op info@hetuilennestje.nl

 
 
ONZE LAATSTE
Instagram-posts
@hetuilennestjegeboortekaartjes