Geboorte
melden

Voor ieder wondertje een unieke aankondiging

Een babynaam kiezen

De één weet al jaren voor de zwangerschap hoe haar toekomstige kindje moet gaan heten en voor de ander is het een hele zoektocht om dé babynaam te vinden. Helemaal wanneer jij en je partner een ander smaak hebben qua namen. Ook wanneer je een tweede of derde kindje krijgt kan het lastig zijn om een bijpassende naam te vinden. Wij helpen je graag in je zoektocht naar de perfecte naam. Dit doen wij samen met onze Instagram volgers. Op Instagram hebben wij verschillende rubrieken die jou kunnen helpen bij het vinden van een babynaam. Ons Instagram account is @hetuilennestjegeboortekaartjes.

Baby Zonder Naam posts
Ook wel BZN posts genoemd. In deze Instagram posts vragen wij onze volgers om aanstaande ouders te helpen bij het kiezen van een naam voor hun ongeboren baby. De ouders kunnen hun voorkeuren aangeven, bijvoorbeeld een Hollandse meisjesnaam met minimaal twee lettergrepen. Onze volgers kunnen vervolgens alle meisjesnamen die zij passend vinden achterlaten in de comments. Op deze posts komen altijd veel reacties. Wil jij ook meedoen* aan het onderdeel BZN? Mail je wensen naar studio@hetuilennestje.nl o.v.v. BZN.
*We kunnen helaas niet alle aanvragen plaatsen.

Namenpoll
Twijfel je tussen meerdere namen of twijfel je over een schrijfwijze van de naam, doe dan mee met onze namenpoll op Instagram. Ieder weekend vinden deze namenpolls plaats in onze Instagram stories. Onze volgers kunnen dan aangeven welke naam of welke schrijfwijze hun favoriet is. Op zondagavond plaatsen we de uitkomst van de stories in onze headlines op Instagram. Wil je meedoen met onze namenpoll? Stuur ons een dm met de namen waar je tussen twijfelt.

Meest unieke namen posts
Elke maand plaatsen we op Instagram de uniekste namen van kindjes waar wij, in die maand er voor, geboortekaartjes voor hebben mogen drukken. Dit zijn dus kindjes die al geboren zijn. Een leuke post om inspiratie bij op te doen voor de naam van jouw kindje!

Namen met x aantal letters posts
Om elkaar te kunnen inspireren plaatsen we geregeld een post op Intagram met de vraag om in de reacties babynamen op te geven met een x aantal letters. Deze posts kan je uiteraard terugvinden op ons Instagram account, @hetuilennestjegeboortekaartjes.

Variaties op namen
Er ontstaan vaak namen door varianties op reeds bestaande namen. Bijvoorbeeld op de naam Julia kwam o.a. de naam Julie en Juul. In onze ‘varianties op de naam’ posts vragen wij onze volgers om de variaties op een bepaalde naam achter te laten in de comments. Dit kan zowel gaan om uitspraak maar ook om spelling, bijvoorbeeld Job of Jop. Zo kan je leuke en unieke namen ontdekken!

Babynaam met de letter …
We vragen onze volgers op Instagram geregeld om babynamen beginnend met een bepaalde letter te noemen in de reacties onder een post. Tussen al die namen die worden genoemd kan je wellicht de naam vinden voor jouw ongeboren kindje! Je vind de posts op onze Instagram pagina @hetuilennestjegboortekaartjes

Al met al dus zeker de moeite waard om ons te volgen op Instagram wanneer je op zoek bent naar een babynaam. En naast de babynamenposts komen er natuurlijk ook heel veel geboortekaartjes voorbij!

ONZE LAATSTE
Instagram-posts
@hetuilennestjegeboortekaartjes