Geboorte melden
Het Uilennestje

Papiersoorten

 

Wij kunnen onze geboortekaartjes laten drukken op 4 soorten papier: Mat, mat gebobbeld, parelmoer of 3 laags papier.

Houd er rekening mee dat de kleuren van de kaartjes op ieder papiersoort anders uit vallen ivm de dekking van de inkt op de ondergrond.

 

 • MAT is wit mat kartonpapier en voelt zacht. (400 grams m2)
 • MAT GEBOBBELD is mat off-white papier met een structuurtje er in, voelt licht gebobbeld aan en heeft een chique en luxe uitstraling. (350 grams m2) Aanrader! De kleuren komen warmer uit op dit papier.
 • PARELMOER is off white met een shimmering in het papier. Het is mat en voelt heel zacht en glad aan. (350 grams m2) De kleuren komen warmer uit op dit papier.
 • 3 LAAGS papier (900 grams m2) (Alleen mogelijk voor kaarten zonder vouw!) Dit is een kaart die opgebouwd is uit 3 lagen karton. Voor de de binnenkern/ middelste laag kan uit een aantal kleuren worden gekozen. Wit, Geel, Licht roze, Donker roze, Licht blauw, Donker blauw, Groen en Zwart. De meerprijs is €11,- per 10 kaarten.
  Indien je een proefkaart van deze laatste optie wilt, kost het €15,- voor 1 kaart. Het is ook mogelijk om een gratis staaltje te krijgen van dit papiersoort.
  Voor een 3 laagse kaart voldoen 2 postzegels op de enveloppe (met of zonder labels en touw erbij).
 • FOLIE voor foliedruk kaarten gebruiken wij glad, extra zacht wit papier. (400 grams) Er is hier geen keus in papiersoort mogelijk ivm de beste hechting van de folie op het papier.
 • METALLIC INKT Voor kaarten met Metallic inkt gebruiken wij mat, glad wit papier zodat de shimmering het beste tot zijn recht komt.

Foliedruk

Het is mogelijk om je geboortekaartjes met een luxe foliedruk als afwerking te bestellen. Je hebt de keuze uit de volgende foliedruk soorten:

 • Koperfolie
 • Goudfolie
 • Zilverfolie

Je kunt kiezen voor enkelzijdige folie bedrukking of dubbelzijdige folie bedrukking. De prijs hiervoor verschilt slechts enkele euro's. De prijs kun je gemakkelijk en snel binnen 1 minuut berekenen in het 'Bereken je prijs' formulier. Deze knop vind je boven iedere geboortekaart.
Omdat dit een bewerkelijke en luxe afwerking is moet je rekening houden met 2-4 werkdagen levertijd.

Metallic inkt

Laat bepaalde elementen op het geboortekaartje extra opvallen met metallic inkt. In combinatie met mat inkt ontstaat er een prachtig contrast!

Er is een grote diversiteit aan kleuren mogelijk met metallic inkt, zoals hele mooie warme tinten roze of groen.
(Heel diep donkere kleuren zoals bijvoorbeeld heel donker blauw, heel donker groen en zwart zijn niet mogelijk met metallic inkt. Dit zou wel met gewone inkt kunnen.)
Goud, koper en zilver kleuren zijn ook mogelijk! Vind je glimmende foliedruk te intens? Dan is Metallic inkt een mooie toevoeging aan je kaart. Het is minder heftig dan foliedruk maar het geeft wel een mooie shimmering aan je kaart.

Je kunt een gratis proefje aanvragen met de metallic inkt en zo het mooie effect zelf ervaren.
Metallic inkt wordt alleen op mat wit papier gedrukt zodat de shimmering het beste tot zijn recht komt.
Voor metallic inkt geldt een meerprijs, dit kun je berekenen in het ‘bereken-je-prijs-formulier’ op onze website. (De meerprijs is gelijk voor enkelzijdige en dubbelzijdige metallic bedrukking.)


Metallic inkt is een wat bewerkelijker proces en heeft daarom een levertijd van 2-3 werkdagen.

ONZE LAATSTE
Instagram-posts
@hetuilennestjegeboortekaartjes